Boverksbloggen

Evidensbaserad stadsutveckling – ett guldkorn från Almedalen

Det har gått över en månad sedan jag lämnade Visby och Almedalen. Nu undrar ni kanske om någon ens kommer ihåg vad som sades i Almedalen efter semestrar och skandaler med Transportstyrelsen. Jodå, semestern har filtrerat bort oväsentligheter och kvar …Läs mer »
Skrivet av Ulrika Åkerlund den 16 augusti 2017 13:25

Tre dagar i Almedalen med energi

Mitt första Almedalsbesök var onsdag till fredag i strålande sol och jag försökte koncentrera mig på seminarier om byggnader och energi bland de drygt 4000 seminariernaa. Flera kommentarer visade för övrigt att ändringen i föreskriften BEN om att 21 grader …Läs mer »
Skrivet av Boverkets gästskribent den 14 juli 2017 10:24

Let´s build changes!

Från Almedalen till Bryssel Efter några dagar i Almedalens vimmel av ämnen och människor med vilja att förändra hade jag möjligheten att lyssna av om samma tongångar hörs från EU Kommissionen – och JA – det var mycket detsamma som togs …Läs mer »
Skrivet av Lena Hagert Pilenås den 12 juli 2017 16:43

Vi spelar alla floskelbingo

Detta konstaterades på Plattformens seminarium En stadspolitik för vem? blogginlägg: Plattformen för hållbar stadsutveckling Vi diskuterar alternativa stadsbyggnadsprinciper för lite och alla går på samma boll. Min reflektion är att årets Almedalsseminarium mycket har handlat om kvalitet i processer till …Läs mer »
Skrivet av Malin Andersson den 11 juli 2017 10:19

Mellanrummens renässans

Efter två intersiva dygn i Almedalen försöker jag summera vad jag upplevt. Vilka var egentligen årets signalord, sett från min horisont? Två av förra årets snackisar – digitalisering och att bygga med kvalité – är fortfarande heta. Kopplingen till standardisering …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 7 juli 2017 18:08

Stadspolitik ja – men för vem?

Den 5 juli genomförde Plattform för hållbar stadsutveckling ett seminarium i Sveriges Arkitekters trädgård på Almedalsveckan. Boverket är samordnande myndighet i regeringsuppdraget om att ta fram en plattform för hållbar stadsutveckling. Övriga myndigheter är Energimyndigheten, Naturvårdsverket, Tillväxtverket och Trafikverket. Foto: Hans …Läs mer »
Skrivet av Hans Gustafsson den 5 juli 2017 21:28

Boverkets nye generaldirektör första framträdande

I dag tisdag 4 juli  på Almedalsveckan framträdde Boverkets nye generaldirektör  Anders Sjelvgren för första gången. På bild intervjuas Anders Sjelvgren av Stefan Attefall. Foto Hans Gustafsson. Det första framträdandet för vår nye generaldirektör handlade om hållbara byggprodukter. Arrangör var Veidekke som …Läs mer »
Skrivet av Hans Gustafsson den 4 juli 2017 18:15

Nordiskt nätverk för kommunal planering i Helsingfors 7-9 juni 2017

Den 7 juni till den 9 juni höll det Nordiska nätverket för kommunal planering möte i Helsingfors, Finland. Från Sverige deltog fem personer. Från Boverket deltog Carl-Magnus Oredsson, Suzanne Pluntke och Caroline Stigsdotter och från Näringsdepartementet Ludvig Lundgren och Jonas …Läs mer »
Skrivet av Mikael Olsson den 30 juni 2017 09:29

Vi kan, vi vill, vi måste!

Klimatet så klart! Det är titeln på SKL:s nya underlag om hur kommunerna ska arbeta med klimatomställningen – det vill säga både att minska påverkan på klimatet och att anpassa sig till det klimat som redan är i förändring. Gunnar …Läs mer »
Skrivet av Ulrika Åkerlund den 13 juni 2017 09:23