Boverksbloggen

Klimatanpassning i fysisk planering

Idag snöar det i Karlskrona och det ter sig som en vanlig vinterdag. Men faktum är att jorden blir varmare och varmare. 2016 var det hittills varmaste året sedan man började mäta. Klimatet är under förändring och vi måste förhålla …Läs mer »
Skrivet av Ulrika Åkerlund den 8 februari 2017 17:10

Kulturarv som innovation

Onsdagen den 1 februari spenderades på Färgfabriken i Stockholm. Dags för Riksantikvarieämbetets slutkonferens kring ett uppdrag om regional tillväxt och kulturarv, kopplat till 2013-års Mineralstrategi. De ca 250 deltagarna kom från hela landet och representerade såväl myndigheter och kommuner som …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 2 februari 2017 10:27

”Now lets go get sh*t done!”

Medan snön yr i mörkret tuffar vårt tåg hem mot Karlskrona efter två intensiva dagar i Linköping. En handfull boverkare har deltagit på Nordens största årliga konferens för transportsektorn – VTIs Transportforum 2017. De 1600 deltagarna på den 34e konferensen …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 11 januari 2017 18:01

Ett intersektionellt perspektiv på det offentliga rummet

Den 10 – 11 januari gick årets Transportforum av stapeln i Linköping. En av de 95 sessionerna handlade om jämställdhet och offentliga rum. Under 90 intensiva minuter berättade fyra föreläsare om ämnet. Boverkets Kerstin Andersson presenterade myndighetens satsning på jämställda …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 10 januari 2017 23:44

Hur bygger man en mötesplattform?

Det är som ett recept på hur man bakar en fruktkaka. Man måste till att börja med ha en platt form. I den häller man ingredienser som en av fem myndigheter sammansatt mötesgrupp har tagit fram. Visst låter det enkelt? Följ med …Läs mer »
Skrivet av Hans Gustafsson den 22 december 2016 16:24

Arkitekturgalan 2016 på Cirkus i Stockholm

Så var Arkitekturgalan över för detta år. Antalet besökare var rekordhögt med 1200 deltagare på dagen och närmare 3500 under kvällen då arkitektursveriges mest prestigefyllda priser delades ut.  Dagen bjöd på många spännande inlägg, projektkavalkader, internationella utblickar, intressanta föredrag och …Läs mer »
Skrivet av Boverkets gästskribent den 1 december 2016 14:34

Planträffar i Västra Götalands län

De senaste tre veckorna har några stycken från enheten för plan och bygg varit på turné i Västra Götalands län och medverkat på länsstyrelsens planträffar i Marks kommun, Munkedals kommun, Karlsborgs kommun och Härryda kommun. Temat för träffarna har varit …Läs mer »
Skrivet av Hanna Faming den 25 november 2016 14:54

Jämställda platser, kreativitet och kommunikation

Under sju intensiva timmar den 22 november var jämställdhet och offentliga miljöer på agendan. Efter att Boverkets generaldirektör hade hälsat välkommen till konferensen ”Hur skapas jämställda offentliga miljöer” uppmanade statssekreterare Pernilla Baralt oss att förändra det som påverkar förväntningar på …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 23 november 2016 13:53

Hur skapas jämställda offentliga miljöer?

Just detta ska ungefär 100 personer dryfta den 22 november. Konferensen är avslut på ett knappt treårigt uppdrag till Boverket om jämställdhet och offentliga miljöer. Under perioden har tjugofyra projekt genomförts runt om i landet. Resultat och erfarenheter från dessa …Läs mer »
Skrivet av Suzanne Pluntke den 18 november 2016 07:27

Gestaltning på agendan när Boverket anordnade konferens i Uppsala

På Uppsala Konsert och kongress samlades i går närmare 340 personer från kommuner, länsstyrelser, domstolar, bygg- och konsultbranschen, departement och akademin. I fokus stod gestaltning och Plan-och bygglagen. Under dagen gavs inspel från både politiken, forskningsvärlden och praktiken. Vi fick …Läs mer »
Skrivet av Boverkets gästskribent den 27 oktober 2016 14:35