Aktuellt

Flytta en stad på 10 minuter

Kirunaspelet
Den svenska utställningen bjuder på en del överraskningar. Med det här lustfyllda spelet lyfter Riksantikvarieämbetet fram frågan vilka hänsyn man ska ta när man flyttar Kiruna. Man får göra fem val ? en travers kör sedan tvärs skärmarna och flyttar det man valt till den nya staden.

Det lekfulla sättet att belysa olika delfrågor sätter igång både fantasi och diskussion om många generella stadsbyggnadsfrågor. Mixen mellan retrokänsla och futurism känns rätt för Riksantikvarieämbetet, för Kiruna och för stadsutveckling i allmänhet ? hur kombinerar vi gammalt och nytt? Efter fem val får man ut ett käckt vykort med en bild av den nya stad man planerat ? ?Greetings from my New Kiruna?!

Olov Schultz

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *