Aktuellt

Hyresrätten ingår i drömmen om eget hem

Adolfo Carrion
Adolfo Carrión Jr, rådgivare Deputy Assistant till Barack Obama.

Delegaten från USA, Adolfo Carrión Jr, sa att man måste inkludera hyresrätten i drömmen om ett eget hem. Det måste inte vara ett eget hus med gräsmatta, garage och pool. Stora investeringar krävs dessutom också i skolor, hälsovård, etc. Det är det som är den bästa vägen mot ett hållbart samhälle, hävdade han.

Människor i USA spenderar idag alltför stor del av inkomsten på sin bostad och på transporter, eftersom de bor så långt från jobbet. I USA har regeringen nu beslutat att gå över från ?affordable housing? och i stället tala om ?affordable living?. Kanske inte vad jag hade väntat att få höra från den nordamerikanske delegaten.

Statssekreterare Dan Ericsson medverkade i dialogmötena kring Right to the City. Han tryckte i sitt anförande på vikten av att lyssna på de boende. Han har själv sett vilken kraft som de lokala grupperna i slumområden kan besitta. Han lyfte särskilt fram organisationen ?Slum Dwellers International?, som han menar tar makten, har en värdighet och har ett system för hur man kan föra fram och arbeta med de här frågorna.

Ulrika Hägred

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *