Aktuellt

Bostadsbrist för studenter i 20 högskolekommuner

I år bedömer 20 högskolekommuner att det är brist på lämpliga bostäder för studenter. Det är något fler än förra året. De flesta av kommunmerna har en generell  brist på bostäder. Samtidigt uppger 23 högskoleorter att det inte är några större problem för studenter att få tag på en lämplig bostad.

 Uppgifterna visar hur många kommuner som uppger brist och säger inte något om hur många studenter som påverkas eller hur stor bristen är. Det är också viktigt att uppmärksamma att antalet studenter skiljer sig åt mellan de olika högskoleorterna. Det finns även kommuner utan högskola som rapporterar brist för studenter.

 Förra året hade Boverket ett uppdrag att se över bostadssituationen för studenter. Resultatet presenteras i rapporten ”Student söker bostad”.  I år jobbar vi vidare med en idébok där bra och dåliga exempel kan se ut på de gemensamhetslokaler som måste finnas i studentbostäder. 

Länk till webbsidan om studenters bostadssituation
Beställ eller ladda ner rapporten ”Student söker bostad”

Johanna Andersson

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *