Aktuellt

90 kommuner planerar för trygghetsbostäder

Trygghetsbostäder är bostäder för personer över 70 år som har gemensamhetsutrymme och personal delar av dagen. I 90 kommuner finns det planer på att bygga 3 900 trygghetsbostäder i år och nästa år. Det är inte säkert att alla dessa projekt kommer igång. Drygt hälften förväntas ske genom omvandling av servicebostäder. Endast en tredjedel av de planerade bostäderna gäller nyproduktion och en knapp femtedel ska skapas genom ombyggnad.

Det är för tidigt att bedöma resultatet av införandet av trygghetsbostäder, eftersom det infördes 1 januari 2010. Kommunerna gjorde sin bedömning under januari och februari. Det innebär att fler projekt kan ha kommit till. Det är inte heller säkert att alla projekt får stöd och kommer igång. Vi har anledning att följa frågan framöver!

Läs mer om trygghetsbostäder

Johanna Andersson

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *