Aktuellt

Stockholmsfenomen att allmännyttiga lägenheter säljs

Förra året såldes ungefär 14 400 lägenheter i allmännyttiga bostadsbolag. De flesta försäljningarna skedde i bostadsbolag i Stockholms län och i Stockholms stad. I Stockholms län blir de flesta av de sålda lägenheterna bostadsrätter. De lägenheter som säljs utanför Stockholms län blir istället ofta privata hyresrätter.

De allmännyttiga företagen i Göteborg och Malmö stad sålde inte några lägenheter förra året. Det är viktigt att tänka på att dessa uppgifter bara innehåller försäljningar i de allmännyttiga bostadsföretagen och inte i de privata. Många av de försäljningar som innebär ombildning till bostadsrätt har ägt rum i de privata bostadsbolagen. Det sker sådana ombildningar i exempelvis Malmö stad.

Webbsida om försäljning av allmännyttan.

Johanna Andersson

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *