Aktuellt

Hemma från plan- och bostadsdagarna

Nu är vi tillbaka på Boverket efter två mycket trevliga och inspirerande dagar tillsammans med länsstyrelserna på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Det är mycket värdefullt att träffas så här. Många olika kontakter knyts och man får tillfälle att prata med personer som annars bara har kontakt med per telefon. Det var dessutom väldigt bra underhållning på den gemensamma middagen. Det var Boverkare som steg upp på scenen och underhöll oss både med musik och komik.
Boverkare underhåll på kvällen

Under ett av de workshops som jag var med på under plan och bostadsdagarna diskuterades bostäder och kopplingen till regional planering. Det blev en mycket intressant diskussion om vad som är attraktivt läge och för vem? Är attraktivt läge det samma i den kommunala, som i den regionala planeringen? I den regionala planeringen är det attraktivt att bygga i kollektivtrafiknära lägen. I många mindre kommuner kam man endast få till stånd nyproduktion i vattennära lägen. Hur ska vi förena dessa bilder?  Vad är länsstyrelsens roll.

Johanna var på ett seminarium om H+ som är ett stort industriområde som ligger centralt beläget i Helsingborg. Nu pågår planeringsarbetet för att göra det till en levande stadsdel där bostäder och verksamheter blandas. Först fick man en presentation av området och sedan åkte de runt med buss i området och angränsande områden. Sist tog man en promenad på piren där Johanna tog bilden. Det var en intressant och inspirerande utflykt!
Bild på hamnen i Helsingborg

Christina Johannesson

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *