Aktuellt

Nya ungdomskullar söker bostäder

Just nu håller den stora ungdomsgenerationen som föddes i slutet på 1980- och början på 1990-talet på att etablera sig på bostadsmarknaden. Ungefär hälften av landets kommuner uppger att det är brist på bostäder för unga. Bristen är särskilt utbredd i storstadsregionerna och andra större städer, men finns även i mindre kommuner. Många unga flyttar till storstadsregionerna och de större städerna. Tio kommuner täcker in drygt en tredjedel av alla unga i åldern 20?24 år. Av dessa tio uppger alla utom Linköping att det är brist på bostäder för unga.

Boverket följer utvecklingen om ungas boende och inom kort publiceras rapporten ”Ungdomars boende” som ges ut varje år. Ungdomsstyrelsen kommer också med en rapport ”Ung idag” som handlar om många olika områden som påverkar ungas livssituation. Dessa rapporter kommer att publiceras på myndigheternas respektive webbplatser, så håll utkik efter dem framöver!”

Webbsidan ”Hälften har bostadsbrist för unga
Länk till webbsida med Boverkets tio senaste publikationer

Anette Rydqvist

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *