Aktuellt

Boverket på världsutställningen i Shanghai

Sedan den 1 maj pågår en sex månader lång världsutställning i Shanghai. Temat är ?Better City Better Life? och man räknar med 70-100 miljoner besökare, varav 95 % kinesiska. Förutom själva utställningsområdet i Shanghai äger aktiviteter rum även i närbelägna städer så som Nanjing och Wuxi. Sammanlagt deltar 242 länder, varav ett fyrtiotal med egna utställningspaviljonger. All verksamhet i Sveriges paviljong utgår från temat ?Spirit of innovation? och har fokus på hållbarhet, kommunikationer och innovationer. Ytterligare information finns på www.expo2010.se  samt www.expo2010.cn

Boverket kommer att vara på plats mellan den 30 juni och 4 juli. Den 1 juli deltar vi i Symbio City Forum tillsammans med bl a statssekretare Elisabet Falemo, Delegationen för hållbara städer, Centec, svenska kommuner och miljöteknikföretag. Den 2-3 juli arrangerar Boverket tillsammans med Riksantikvarieämbetet, Formas och Arkitekturmuseet en workshop med syftet att främja ett svensk-kinesiskt kunskapsutbyte om betydelsen av människors engagemang i en långsiktig stadsomvandling. Utöver detta kommer vi att under en dag delta i besök och aktiviteter i Wuxi samt inhämta kunskaper från andra länder genom att besöka utställningsområdet i Shanghai.

Här på bloggen kommer du kunna följer vår resa och arbete i Shanghai i samband med utställningen.

Suzanne Pluntke

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *