Aktuellt

Sista dagen i Umeå

Den andra dagen av Brå konferens inleddes med föreläsning av Patrik Oldin från Polismyndigheten i Kalmar. Föreläsningen handlade om samverkan mellan polis och kommun och vilka vinster detta kan leda till. Han berättade utifrån sina egna erfarenheter som projektledare, om processen att få igång ett samverkansavtal mellan polisen och de båda kommunerna Emmaboda och Oskarshamn. För min del fortsatte förmiddagen på samma tema. Förutom erfarenheter från Umeå när det gäller samverkansavtal så föreläste Michael Engelberg, säkerhetschefen på Kista galleria, om att som representant för näringslivet lyckas med den svåra uppgiften att samverka med kommun och polis. Kista Galleria har lyckats med just detta och på många sätt klarat av att förändra gallerians rykte om att vara en farlig och otrygg plats.

Vi får tacka Brå för en väl genomförd konferens med ett intressant program och många kunniga föreläsare och deltagare.


Vi åker vidare mot Nässjö
Så är det snart dags för den första workshopen inom Tryggt och Jämnt. Vi är i Nässjö och förbereder på onsdag eftermiddag och på torsdag ska vi äntligen få ta emot alla deltagare för att tillsammans prata trygghet och jämställdhetsfrågor. En rapport från torsdagens aktiviteter kommer i slutet av veckan. Nu ser vi fram emot att träffa alla deltagare.

Jens

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *