Aktuellt

Inspirerande dag i Nässjö med Tryggt och jämnt

Nu har vi varit i Nässjö och haft vår första inspirationsdag med workshop på temat ?Alla har rätt att känna sig trygga ? nu tar vi nästa steg!? Det var fantastiskt roligt! Dagen bjöd på många möten och ett stort erfarenhetsutbyte mellan deltagarna, vilket var precis vad vi ville åt. Vi är jättenöjda och hoppas att alla som var där känner likadant som oss. Tack till alla er som gjorde dagen så bra!

Förmiddagen bjöd på påfyllning i form av föreläsning om trygghet ur ett jämställdhetsperspektiv med Birgitta Andersson och erfarenheter från sju projekt i form av ett ljudbildspel. Vi var spända på hur det skulle mottas, men vi uppfattade att de som var där var positiva till upplägget.

Nässjö 15Nässjö 31Nässjö 13

Efter en god lunch tillsammans så ägnades eftermiddagen sedan åt fem teman som på olika sätt berör trygghet ur ett jämställdhetsperspektiv. Deltagarna fick själva röra sig mellan de olika stationerna, stanna och diskutera och lyssna för att sedan när de kände sig manade röra sig vidare till något annat tema. Vi hade en del funderingar innan om folk skulle våga resa sig mitt i ett samtal för att gå vidare till en annan station. Men vi tyckte att det fungerade riktigt bra.

Några frågor/funderingar/diskussioner som dök upp under eftermiddagen var: hur ska vi kunna dra nytta av varandras arbete? Hur ska vi veta vad andra gör? Vad är ljusets uppgift? Olika sätt att nå medborgarna. Hur ska inkomna synpunkter behandlas? Trygghet, olika i småstad och i storstad. Hur ska man tala om jämställdhet?

I slutet av dagen kunde vi glädjande nog också dela ut våra helt nypublicerade skrifter som tagits fram inom regeringsuppdraget.

Nu gäller det att ladda om för workshopen i Uppsala nästa vecka!

Hanna och Jens

Ps. Håll utkik i Smålands-Tidningen de närmaste dagarna, de nappade på den pressträff vi bjudit in till. Ds.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *