Aktuellt

Ny kunskapsöversikt om hållbar stadsutveckling

Rapporten ”Socialt hållbar stadsutveckling ? en kunskapsöversikt” konstaterar att uppdelningen mellan olika funktioner i staden och bristen på samband mellan olika stadsdelar är hinder för en socialt hållbar stadsutveckling.

Det innebär att socioekonomiskt svaga bostadsområden skiljs från övriga stadsområden och dessa fysiska förutsättningar bidrar till att fördjupa boendesegregationen och motverka integration.

Men det finns ändå en hög grad av samsyn när det gäller hur till exempel kommuner arbetar med fysisk samhällsplanering och med boenderelaterade åtgärder för att bryta utvecklingen och i stället stödja en socialt hållbar stadsutveckling.

Beställ eller ladda ner rapporten

Webbredaktionen

0

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta med *. Namn/alias kommer att publiceras intill din kommentar då vi inte tar emot anonyma kommentarer, men e-postadressen publiceras inte. Om någon svarar på din kommentar får du notifiering via mail, vilket är anledningen till att du behöver fylla i din e-postadress.