Aktuellt

Studenter på BTH gjorde mentala kartor

Tisdagen 23 november var vi och föreläste för planerarstudenterna på Blekinge tekniska högskola. Studenterna läser en kurs om medborgardeltagande i fysisk planering. Så vi fokuserade på att prata om hur det på olika vis går att engagera medborgarna med utgångspunkt från Tryggt och jämnt. Dels berättade vi om hur det går att göra en trygghetsvandring, men också om erfarenheter från fem projekt som fått stöd inom Tryggt och jämnt.

Det som vi var mest spända för inför föreläsningen var den uppgift som vi planerat att studenterna skulle göra. Uppgiften gick ut på att de fick rita mentala kartor utifrån deras vardagsliv. På kartan fick de:

  • Markera var de bor
  • Rita ut målpunkter i vardagen
  • Markera hur de förflyttar sig, hur de upplever platserna samt var de känner sig trygga/otrygga.

Men det gick bra, studenterna ritade och diskussionen efteråt var också bra. Tanken med uppgiften var att de skulle få komma igång och reflektera. Klicka på bilderna nedan för att få stora och läsbara kartor.

 

 

Som avslutning på föreläsningen delade vi ut de skrifter vi tagit fram inom Tryggt och jämnt.

Hanna och Jens

Ps. Nästa vecka är det dags för vår stora konferens ?Trygga och jämställda städer!?, den kommer ni självklart får höra mer om här på bloggen! Ds.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *