Aktuellt

Konferensen Trygga och jämställda städer blev lyckad

Torsdagen den 2 december var det så dags för Tryggt och Jämnts slutkonferens. Vi var på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Konferensen var fulltecknad sedan länge och med stor glädje kunde vi konstatera att salen blev välfylld av deltagare.


Konferensen sattes igång på bästa sätt
Civil och bostadsminister Stefan Attefall höll inledningstal och satte med detta igång dagen. Boverkets generaldirektör Janna Valik och Lennart Gabrielsson från SKL höll därefter sina inledningsanföranden. Efter det var vi redo att låta dagens föreläsare ta över.

Vi fick lyssna på Christian Dymén och Asli Tepecik Dis när de berättade om den internationella studie som Nordregio genomfört på uppdrag av Boverket. Psykiatrikern och författaren David Eberhard föreläste på temat ?hur farligt får det bli i trygghetsnarkomanernas land?? Nour El-Refai svarade på frågor om trygghet och jämställdhet och fick bland annat ta ställning till vad hon skulle göra om hon fick 100 miljoner kronor att spendera på jämställdhetsarbete. Som avslutning på förmiddagens aktiviteter föreläste Ingela Adamsson om vad vi vinner på att jämställdhetssäkra vår verksamhet.

 

En eftermiddag fylld av spännande erfarenheter
Efter lunch fick vi ta del av erfarenheter från tre projekt som fått stöd av Boverket och SKL. Projekten finns i Umeå, Alingsås respektive Kalmar. Föreläsarna var mycket duktiga och det var verkligen värdefullt att få ta del av deras erfarenheter.

När vi nu en vecka efteråt ser tillbaka på konferensen känner vi oss nöjda. Det har varit en spännande resa och att få se resultatet på plats var absolut värt allt arbete.

 

/Jens och Hanna

 

Ps. Nu är det inte lång tid kvar av projektet, till årsskiftet är slutrapporten klar, i den kommer ni att hitta information om allt som hänt i projektet. Ds.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *