Aktuellt

Boende arkitektur och stadsutveckling på besök i verkligheten

En buss med glada Boverkare börjar sin resa till Göteborg med att stanna till och besöka Andersberg i Halmstad. Andersberg är ett miljonprogramsområde som har tampats med många av de problem som finns i dessa områden.
Andersberg
Bild från Andersberg. Klicka på bilden för att få den större.

Det var ett mycket intressant besök som visade hur man genom att arbeta med fasadförbättringar, ombyggnad och  förbättringar i den yttre miljön och samarbete med olika privata och offentliga aktörer. Har försökt få ett mer levande bostadsområde. Sara Bergström och Sonja Bjärud från Halmstads Fastighets AB, två eldsjälar som visade hur ett kommunalt fastighetsbolag kan arbeta långsiktigt och strategiskt med socialt hållbar stadsutveckling. 

Assar
Vissa av oss passade på att hämta nya krafter! Klicka på bilden för att få den större.

lekplats
Stora förbättringar av utemiljön har gjorts. Temalekplats med Noaks ark, ävertyrslekplats med linbana, spontanidrottsplats. Klicka på bilden för att få den större.

Ulrika Åkerlund, Sofie Adolfsson och Christina Johannesson

111

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *