Aktuellt

Guidad tur runt Frölunda torg

Vi hann med ytterligare ett stopp på väg till Göteborg. Vi blev guidade runt på Frölunda torg av Jonas Dahlstrand, Ramböll, som berättade om den stora renovering och ombyggnad som pågått de senaste åren. När Frölunda torg byggdes på 1960-talet var det Europas största megamarknad. Frölunda torg omsätter ca 2 miljarder om året och har ca 200 000 besökare per vecka. Det var intressant att höra att Frölunda torg är en av Göteborgs viktigaste knutpunkter för kollektivtrafiken men megamarknaden vänder sig främst till bilburna besökare. Det är där köpkraften finns. 15 procent av omsättningen uppskattas komma från icke bilburna besökare.

Göteborg

Man har byggt bostäder uppe på taket på Frölunda torg. Detta har gjorts genom tredimentionell fastighetsbildning. Klicka på bilden för att få den större.

 

Ett gäng hungriga Boverkare kom till Älvrummet i Göteborg sent på eftermiddagen/kvällen. Där bjöds det både på mat och intressanta föreläsningar från både Göteborgs stad och Länsstyrelsen.

Christina Johannesson

109

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *