Aktuellt

Föreläsningar och posters i fokus

Konferensens huvudfokus är på föreläsningar och posters. Men det finns också en utställning med ett dussintal länder och/eller företag har tagit chansen att visa upp sig. Att gå runt och titta på vad de andra valt att visa, och att diskutera det med utställarna är mycket intressant. Det är i och för sig lite varierad kvalitet och man stannar inte till lika länge vid varje monter.

Bredvid oss finns Hong-Kong som visar upp intressanta lösningar för landskapsarkitektur och grönytekonstruktion, vilket är extra intressant eftersom det är ett väldigt befolkningstätt område med 2400 byggnader som är över 100 meter höga. Ett europeiskt konsortium som arbetar med att ta fram indikatorer för bl.a. inomhusmiljö efterfrågar deltagarnas synpunkter på sitt arbete. Japan visar att de ligger i framkanten när det gäller att kombinera miljöanpassning med arkitektoniska värden.

Den svenska montern har fått positiva recensioner för att den är öppen och inbjudande ? och det finns alltid någon här att slå sig i slang med. Vi har valt att låta diskussionerna ha olika fokus under lunchpauserna de olika dagarna. Idag kunde man få veta mer om bl.a. delegationen för hållbara städer. Sverige har också en hel del att komma med som intresserar andra!

Sara Giselsson
2011-10-19


0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *