Aktuellt

Nya solceller presenterades i Helsingfors

Konferensens dag två har börjat med en heltimmes teknisk föreläsning om en ny generation solpaneler som blandar nanoteknik med kvantfysik ? så kallade mesoscopic solar cells.

Det är små, flexibla paneler som använder teknik besläktad med vanlig fotosyntes. Exempelvis användes de för att generera ström till ljuskällor under strömavbrotten i Japan efter jordbävningen/tsunamin. Publiken, som igår kväll var på mottagning i Helsinki City Hall, var lite mindre alert än igår. Nytt för idag var att frågor till föreläsaren kan ställas via sms, och det kom flera bra frågor från personer som följde föreläsningen på webbsändningen.

Följ med på webbsändningen.

Sara Giselsson
2011-10-19


0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *