Aktuellt

SB11 konferensen är nu officiellt avslutad

Sista dagen på SB11 presenterade Madeleine Hjortsberg och Sara Giselsson resultat från Betsiundersökningen. Chefsredaktören för Building Research & Information, R Lorch, visade intresse för att få in artiklar om det till tidskriften.
 

En av keynote speakers i den gemensamma avslutningen var Pekka Havisto, tidigare miljöminister och kandidat i det kommande presidentvalet. Han gav en mycket bra överblick över situationen i olika delar av världen när det gäller sustainability.  Han fördjupade sig dessutom i Afrikas situation och pekade på att Kina investerar mycket i Afrika till skillnad från vad de europeiska länderna gör.

Nästa World Sustainable Building konferens kommer att hållas i Barcelona 2014. Året innan kommer det att vara ett tiotal regionala konferenser världen över.

Barcelonakonferensen presenterades med temat Are we moving as quickly as we should

De har identifierat utmaningar som:

  • affordable housing
  • ecological footprint
  • new economic activity model with decent employment

Sara Giselsson
2011-10-21


0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *