Boende

Ganska fantastiskt

Här startar Boverkets boendeblogg, men det är inte det som är mest fantastiskt! Boverket har ett viktigt uppdrag att ”hålla koll på läget” eller som bostadsminister Stefan Attefall sade när han besökte oss ”lägga örat mot marken”. Med hjälp av länsstyrelserna landet runt, samlar vi från landets  kommuner varje år in en stor mängd uppgifter i den så kallade bostadsmarknadsenkäten.

Det är lika glädjande varje år, hur flitiga våra kommuner är i att fylla i enkäten. Svarsfrekvensen brukar ligga på över 99 procent, vilket alla som skickar ut enkäter vet är svårslaget. Så det är verkligen fantastiskt. Bostadsmarknaden och våra boendevillkor ändras hela tiden och enkätens resultat blir därför en värdefull lägesrapport över läget. Det har vi, regering och riksdag, länsstyrelserna och inte minst kommunerna själva stor nytta av.

Nu är det snart dags att skicka ut en ny enkät. Undrar om det blir hundra procents deltagande den här gången!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *