Boende

Boverket ger underlag

Idag hör vi på ekonyheterna att allt fler personer får lägenhet via socialtjänsten. Det är förstås en rapport från Boverket som ligger till grund för nyheten, en av många som levererats så här mot slutet av året. Är det en god nyhet eller en dålig nyhet? Ja, det visar sig vara svårt att säga. Boverkets expert Micael Nilsson ger två tänkbara tolkningar, antingen är det fler hemlösa som fått tak över huvudet – eller så har klimatet på bostadsmarknaden hårdnat så att fler nekas bostad ”den vanliga vägen”.

Så här är det ibland – så fort vi har skaffat oss ny kunskap, uppstår det nya frågor. Boverket och andra myndigheter ger underlag med ambitionen att nå fram så nära sanningen som möjligt. Då får vi en bättre diskussion om viktiga samhällsfenomen.

PS: du vet väl att de flesta rapporter Boverket har publicerat de senaste åren finns som gratis nedladdningsbara pdf-filer.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *