Aktuellt

Barnen i fokus – och regler från 1947!

Tala om att det är spännvidd på inläggen i Boverksbloggen. Titta gärna in på Samhällsplaneringsbloggen, där Ulrika Åkerlund bland annat rapporterar från Östersund, där barnen har fått inflytande över planeringen. Vi kan också berätta om byggregler från förr!

Ulrika berättar om sitt möte med barnen: Jag sitter bredvid Alexander 11 år som är mycket nöjd med förslaget. ” – Jag ville ha ett dagis och nu har de ritat in det. Det blev som jag ville. Fast fotbollsplanen blev ju lite mindre förstås.”

Generaldirektör Janna Valik skriver i sin blogg om varför Boverket publicerar gamla byggregler, ända ner till 1947. Det finns en logisk förklaring och är faktiskt till och med efterlängtat. Läs här.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *