Aktuellt

Om snö, hopp och tillgänglighet

Hela landet är nu täckt av snö. Till glädje för en del, men till bekymmer för andra. Snörika vintrar får Boverket ofta svara på frågor om snö på tak och skottning. Ett hopp för oss som inte gärna klättrar på tak, är det sällsynt med så mycket snö som förra året. Dessutom är det ju nu så långt gånget på året, att det mänskligt att döma inte blir så lång tid med vitt täcke.

Boverket har samlat erfarenheterna av de senaste snövintrarna i en rapport, där vi bland annat noterar att ”Boverkets regler är utformade så att ett rätt dimensionerat och utfört tak normalt inte ska behöva skottas under vintern.” Men om man nu sätter igång med skottning finns också goda råd att hämta på boverket.se samt vår och Konsumentverkets webb Omboende.

 

Mera hopp: Vi skriver på Boendebloggen om en konferens med nya grepp för bostadsbyggandet.

Och generaldirektör Janna Valik förklarar vad det får för konsekvenser att Boverket har ansvar bl a för att byggnaderna ska vara tillgängliga för alla, oavsett ålder och rörelseförmåga.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *