Boende

Bild från seminarium med Stefan Attefall

Riksintresse och bullerfrågorna diskuterades på Almedalen igår

Vilken mötesplats! Första dagen i Almedalen har varit väldigt intressant. Man får minst lika mycket information och utbyte mellan seminarierna som på dem. På SKL:s seminarie ”Är det kommunernas fel att det byggs för få bostäder?” debatterades friskt bullerfrågan och riksintressesystemets betydelse för ett ökat bostadsbyggande.  Riksintressefrågorna kommer upp i många olika sammanhang. Det går givetvis inte att lösa dessa frågor på ett seminarium men det är viktigt att diskussionerna kommer upp. Attefall hänvisade till att det är många olika utredningar på gång just nu. Man ser en stor fördel med att man har plan- och bostadsfrågorna på samma departement, vilket Boverket verkligen kan instämma i.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *