Aktuellt

Äldres bostadsbehov på agendan i Almedalen

Flera av seminarierna handlade om äldre och deras bostadsbehov. På SABO:s seminarium ”Allmännyttiga samtal om äldres bostadsbehov” konstaterades att de flesta äldre vill bo som alla andra. De vill bo i områden med blandade åldrar och att det ska vara centralt och tryggt.

På Hjälpmedelsinstitutets seminarium ”Nätboende, friskboende eller flockboende” presenterades en intressant undersökning om äldre personers flyttmönster och hur de vill bo. Undersökningen visade bland annat att personer som valt att flytta till seniorboenden var i genomsnitt tio år äldre när flyttade till ett vårdboende jämfört med äldre personer som bott i en villa. Fler seniorboenden minskar alltså behovet av vårdboende.

Det finns många olika boenden för äldre personer att välja bland och det är inte lätt att veta vad som finns att välja. På seminariet tipsades om en ny webbplats http://seniorval.se/ som kan vara en hjälp.

Läs även senaste nytt på Byggbloggen.

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *