Aktuellt

Bild på kampanjmaterial till World Urban Forum

Stort fokus på internationella frågor

Det händer mycket inom de internationella frågorna. Boverket har bland annat varit på Island för ett nordiskt bostadsmöte där vi diskuterade äldreboende och välfärd, bostadsbyggande, kommunernas roll och bolåneprodukter ur ett konsumentperspektiv.

I Malmö har de nordiska länderna även träffats för ett planmyndighetsmöte för att utbyta erfarenheter inom innovativ stadsutveckling och gå på studiebesök i olika stadsdelar bland annat Rosengård och Hyllie. Andra länder är verkligen en stor inspirationskälla och sådana här möten ger mycket bra utbyte i diskussionerna på hemmaplan sedan.

Nästa vecka åker Boverket till Neapel i Italien för FN-konferensen World Urban Forum där vi ska anordna ett networking event som vi kallar ”Designing Fair Cities: Securing urban equity, social inclusion, cultural diversity and urban commons”.

Nästa vecka kommer vi rapportera mer om vad som händer på World Urban Forum så följ oss på den Internationella bloggen.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *