Aktuellt

Skärmdunp från webbhandboken

Ny webbhandbok

Vi på Boverket jobbar sedan en tid tillbaka med något som vi kallar webbhandbok. För något år sedan kom vi med Pbl-kunskapsbank och nu har vi lanserat ytterligare en ny webbhandbok som handlar om bostadsanpassningsbidraget.

Vi ser många fördelar med att ha webbhandböcker istället för tryckta vanliga böcker. En av de stora fördelarna är att vi hela tiden kan uppdatera materialet. Det gör att du som läsare kan vara säker på att informationen är aktuell.

Det tar rätt lång tid att få fram en webbhandbok, när det gäller bostadsanpassningsbidraget påbörjades arbetet redan förra hösten och först nu har vi kunnat släppa ut webbhandboken.

Vi vill att handboken ska underlätta för de personer som arbetar med bidraget, att det ska bli ett verktyg för handläggarna. Men webbhandboken ska även kunna ge information för de personer som ska söka bidrag för att göra bostadanpassningar.

I webbhandboken har vi även lagt in ett formulär som kan användas för att klaga på en kommuns handläggning av ärenden om bostadsanpassningsbidrag. Boverket ansvarar för tillsynen av kommunernas handläggning och därför tycker vi att det är naturligt att en anmälan kan ske från webben.

Besök gärna vår nya webbhandbok, och kom gärna med kommentarer och synpunkter!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *