Aktuellt

Sverige 2025

Den 12 december kommer vi att lansera ”Vision för Sverige 2025” som en webbapp. I samband med detta kommer vi att presentera vårt arbete med Sverige 2025 under en webbsändning som börjar klockan 10.00.

Du kommer kunna följa vår sändning på följande länk: http://storm.zoomvisionmamato.com/player/boverket/objects/gftd436v/

Med i sändningen kommer bland Boverkets generaldirektör Janna Valik vara, men även Joakim Palme som är professor i statskunskap. Det kommer även bli ett förinspelat inslag från vår bostadsminister Stefan Attefall.

Sverige 2025 är ett förslag till hur vi genom fysisk samhällsplanering tillsammans ska kunna nå de mål om ett hållbart samhälle som Regeringen och Riksdagen har antagit.

I Sverige år 2025 finns vardagslivet nära bostaden och vi går, cyklar och rör oss mer i den alltmer funktionsblandade staden. De flesta av oss bor i storstadsregionerna, vilka växer i orter längs kollektivtrafikstråk. De regionala högskoleorterna växer och våra dagliga resor underlättas av snabba förbindelser i och mellan regionerna. Vi bygger endast miljöanpassade byggnader och privata företag står för en större andel ny infrastruktur i områden med goda råvarutillgångar.

Under hela webbsändningen kommer det finnas möjligheter att ställa frågor till personerna som är studion via Boverkets Twitter https://twitter.com/boverket

Läs även gärna ett avvåra tidigare inlägg om Sverige 2025 http://blogg.boverket.se/blog/2012/10/10/tyck-till-om-boverkets-vision-sverige-2025/

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *