Internationellt

Välkomstmöte på Rue de la Science, Bryssel

Första dagen i Bryssel började med ett informationsmöte på Rue de la Science. Vi var ungefär 40 ”NEPTar” (Nationell Expert i Professionell Träning :-)) som samlades där. Senare förstod jag att vi i själva verket var 120 stycken på olika platser i kommissionen under hösten och att det kommer lika många nya varje termin. Om man räknar in  Bluebook-traineerna och andra korttidsanställda så blir det en avsevärd mängd människor som arbetar tillfälligt i kommissionen. Vår kontaktperson, Marie-Christine Spruit, var en underbar person som tog riktigt bra hand om oss och som hon också är härligt organiserad hade hon ordnat med Id-brickorna i förväg. Det var vi särskilt tacksamma för eftersom de andra 100 fick stå resten av dagen i kö för att bli fotograferade.

0

Kommentarer

  1. Jättekul att läsa om hur det går till i EU. Var det svårt att få komma med som NEPT? Är det något du rekommenderar? Vem kan söka?

    • Det var inte svårt att komma med. Sverige har möjlighet att skicka 9-10 personer varje år uppdelat på vår och höst. Samtidigt med mig var det tre andra svenskar därnere. De kom från Konsumentverket, Tillväxtverket och Lunds universitet. Jag rekommenderar absolut alla som jobbar med något EU-relaterat att åka ner och undersöka EU-arbetet närmre – och att göra det inifrån systemet. Det är spännande!
      Fortbildningsprogrammet vänder sig till statsanställda. KRUS har hållit i de svenska uttagningarna tidigare men från den 1 januari 2013 har detta övertagits av Universitets- och högskolerådet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *