Internationellt

Arbeta på DG Energy

Hur din vardag kommer att ser ut som NEPT beror helt på var du hamnar någonstans. En del generaldirektorat är ”hårdare”, jobbar med direktiv och förordningar (t ex Energy och Enterprise) medans andra jobbar mer policyskapande (t.ex. Culture). Några NEPTar fick fara som skållade råttor mellan olika möten och uppgifter medans jag hade ett huvudämne, en rapport som jag skulle skriva, och sen fick jag fylla på med annat efter egen förmåga. Rapporten om Nära-nollenergibyggnader, som jag jobbade med, skulle spegla medlemsländernas rapportering på Artikel 9 i Energiprestandadirektivet. Problemet var att de flesta länder inte hade rapporterat riktigt som de skulle… Tack vare det fick jag en viss uppfattning om hur det kan gå till med överträdelseärenden och hur de resonerade kring att närma sig medlemsländerna på ett vettigt sätt som ändå gav resultat. Tillsammans med  juristen på  enheten tittade jag på ärenden där Sverige hade varit uppe till granskning. De fall vi undersökte hade en hel del dokumentation – men de hade alla avslutats innan det blev fråga om böter. 🙂

Mitt rum på DG Energy, enhet C3 Energy Efficiency

 

0

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *