Internationellt

Nordiskt driv löser utmaningarna

Just nu pågår planeringen av höstens stora nordiska hållbarhetskonferens. När jag klickar mig vidare från konferensannonsen www.medskapande2013.se upptäcker jag att jag fått den härliga titeln ”Koordinator, Temagruppen för Hållbar stadtutveckling”. Ett tyskklingande efternamn går ju fint ihop med ”stadtutveckling” och en språklig förnyelse kan ju även ge stimulans till innehållsmässigt nytänkande. Also, jetzt tänker wir nytt und fräscht om ”Hållbar Stadtutveckling”.

Vi börjar inte med utmaningarna – vi börjar med drivkrafterna! ”Kulturen som drivkraft!” ”Klimatsmart ekonomi som drivkraft!” Så väver vi samman Norden med Baltikum och Ryssland i linje med Östersjöstrategin: ”Riga-Umeå, Europas kulturhuvudstäder 2014” och ”Nordic-Russian Green Growth Arena”.

Nu när vi vet framgångsrecepten så tar vi oss an utmaningarna – växtvärk i städer och krympvärk på landsbygden; hur får vi stadens sociala kapital att växa?

Förklaringsmodeller och metodstöd är bra – särskilt när vi kan lyfta fram framgångsrika exempel från verkligheten. Så då gör vi väl det också – bjuder in ett flertal städer som har fräscha berättelser som fångar dig!

Boka in Umeå 17-19 september 2013!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *