Boende

Susann Bard, stabschef på Boverket

Första dagen del 2

Efter en lätt mingellunch så var det dags för Bostadsrätterna, HSB och Riksbyggens seminarium med frågan ”Bosparande – nyckeln till en egen bostad?”. Första talare där var Boverkets stabschef Susann Bard, som pratade om en rapport om bosparande som hon var med och tog fram under sin tid på BKN. Rapporten ligger f n i regeringskansliet. Som alltid (?) framfördes Norge som ett exempel på hur man kan göra. Det första som Norges representant konstaterade var att hyresmarknaden i Norge skiljer sig från den i Sverige. Reglerna för bosparande i Norge är ganska enkla. Sedan var det debatt med bl a bostadsministern, moderaterna och socialdemokraterna. Ska vi ha ett bosparande eller inte i Sverige är frågan.

Därefter var det socialdepartementets seminarium som handlade om hållbar bostadspolitik. Inledningstalare var Bo Söderberg, analyschef på Boverket – han pratade om det svåra begreppet social hållbarhet. Är det bostadsområdet eller hela marknaden som ska vara i fokus?

5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *