Samhällsplanering

Vaffö gör di på detta viset

Rubriken ska syfta till rumpnissarna i Ronja Rövardotter, och deras eviga funderingar ”varför”? Stadsplanering och byggande har oftast också denna effekt på människor: ”Varför ser det ut som det gör? och Varför i hela fridens namn har man gjort si eller så?”. Oftast finns det ju en mening bakom det hela, men ibland är den svår att se (och så många människor vi är på jorden, ungefär så många tankesätt finns det nog att se också..). Men det är roligt att den byggda miljön väcker tankar tycker jag, nu senast fick jag frågan när jag var hos optikern (!). Eftersom jag berättade att jag jobbar med stadsplanering fick jag frågan: ”- Kan du tala om för mig varför vi i vår stad har så lite uteserveringar vid vattnet? I Barcelona (där han spenderat en del av semestern) var det ju helt tvärt om! ”
Vi här på Boverket brottas också med  ”varför”  och då i meningen ”varför lagstiftaren har gjort som de har gjort”. Idag på vårt rättschefsmöte diskuterade vi bland annat definitioner och varför det ibland i lagen står uteplats för att i nästa mening stå altan…

 

3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *