Byggande

Nordiska byggmyndigheters möte i Köpenhamn

De nordiska byggmyndigheterna träffas på Energistyrelsen i Köpenhamn i år. Trots att det bara är 3 timmars tågresa från Boverket så är det sällan vi har kontakt med våra södra grannar. Det är många gemensamma frågar som ska diskuteras och det är intressant att höra att de andra har samma problem som vi, dvs det byggs för lite. Flera funderar på att lätta på kraven på tillgänglighet för student- och ungdomsbostäder och förenklingar av byggprocessen är på tapeten i många länder. Projektet nationella gränshinder diskuterade och utredningar om skillnader och likheter kommer att spridas mellan myndigheterna. Det kanske är dags för myndigheterna att själva bilda arbetsgrupper som tar tag i konkreta exempel? Eftermiddagen avslutades med ett studiebesök på Rådhuspladsens nygamlaste byggnad Industriens hus. En 1800-talsbyggnad som fått en by skepnad och som byggts om med stor skicklighet och omsorg om detaljer.

 

Madeleine, Hans-Olof, Kristina  och Lena

3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *