Byggande

Harmonisering av byggreglerna på nordiska byggmyndighetsmötet

På nordiska byggmyndighetsmötet diskuterade vi i går harmonisering av byggreglerna. Inom ramen för projektet Grensehinder har intressanta kartläggningar om nordiska regler tagits fram för bland annat tillgänglighet och eurokoder.

Det pågår även arbete för att få fram metoder för elektronisk hantering av byggärenden. Norge och Island har kommit långt i sitt arbete med digitala ansökningar, men även Sverige är på gång och samarbetar med Island och Estland. Utvecklingen går fort inom detta område och inom ca 5 år kan vi räkna med att digitala system för byggande och ansökningar används i stor utsträckning.

Nästa möte arrangeras av Boverket och det går av stapeln hösten 2014.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *