Aktuellt

Möt framtidens offentliga miljöer!

Sen 2010 har Boverket, Statens konstråd, Riksantikvarieämbetet och Arkitektur- och designcentrum arbetat tillsammans med hur olika perspektiv bättre kan vägas samman i syfte att stärka gestaltningens roll i samhällsutvecklingen. Tretton projekt har genomförts på lika många platser runt om i landet. Frågor som lyfts är exempelvis vem som besitter gestaltande kompetens, samverkans för- och nackdelar och om Plan- och bygglagen behöver stärkas vad gäller gestaltningsfrågor.

Den 11 december är det dags för slutkonferens ”Hur utformas framtidens offentliga miljöer?” i Stockholm. Då ska erfarenheter presenteras och centrala begrepp borras i.

Det finns en stor bredd i vilka kompetenser som deltagit i projekten. Jag hoppas att denna variation även avspeglar sig i vilka som väljer att komma till konferensen. En ny mix av sakkunskaper är en bra grogrund för nya spännande möten! Vi ses väl där?

Läs mer om konferens med boksläpp och filmvisning här

Suzanne Pluntke

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *