Aktuellt

Sant eller falskt om bostäder för unga

Den 29 november kan hela Sverige testa sitt kunnande i regelverket för att bygga student- och ungdomsbostäder! Du som inte kan gå på seminariet i Stockholm kan ta del av det med hjälp av Boverkets webbsändning och testa dina kunskaper genom ett SMS där du röstar sant eller falskt om reglerna.

Detta fungerar både för dig som deltagare i seminarielokalen och för dig som tittar på webbsändningen. Det första du måste ha är en länk till webbsändningen, här är den:

http://www.media-server.com/m/p/tzjy9uj7

Programmet startar kl 09.00 och håller på till kl 15.00, det mest interaktiva passet har vi valt att kalla: Visste du att och det pågår mellan 09.20 – 11.00. Här kan du rösta på sant eller falskt genom att skicka ett SMS till 720 80. Din röst på sant eller falskt kommer att visas på den skärm där vi sammanställer resultatet från dig och deltagare i själva lokalen.

Så här gör du för att rösta: Seminariets moderator läser upp frågan samtidigt som du ser frågan på din skärm, här redovisas också röstningsresultat efterhand som röstningen pågår. Du har 3 minuter på dig att rösta innan tiden är ute! Här är ett exempel på hur du SMS-röstar:

(Exempel) Fråga nr D1: Sakägare behöver inte underrättas vid avvikelse från detaljplan?

Svar via SMS: D[mellanslag]1Asant

[eller:]

Svar via SMS: D[mellanslag]1Afalskt

Efter tre minuter så får du det rätta svaret! Kul! eller hur? Det är också ett sätt för dig som inte kan delta på själva seminariet att aktivt vara med. Varför inte sätta dig tillsammans med flera som verkar för att bygga student-  eller bostäder för unga – och rösta?  Kanske är ni några som helt enkelt vill veta mer om reglerna och då kan det vara kul att se vem av er som röstar rätt?

Lycka till!

 

 

4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *