Samhällsplanering

foto/Lina Magnusson

Rättsfallsbevakning

Hur långt ifrån bostadshuset får en friggebod egentligen stå? Detta finns inte beskrivet i plan- och bygglagen, däremot kan man i tidigare rättsfall få vägledning. Ovanstående rättfall avgjordes i Mark- och Miljödomstolen tidigare i år, Boverkets referat och kommentar på detta återfinns på PBL Kunskapsbanken. I högermenyn på varje sida på Kunskapsbanken länkas Du som besökare in till vår bevakning av rättsfall, vilket innebär att intressanta domar refereras samt  kommenteras av Boverkets jurister. Med jämna mellanrum läggs nya kommenterade rättsfall ut, just nu ligger tre intressanta domar som alla handlar om friggebodar uppe.

Länkruta_webb_PBL_Bevakning_av_rättsfall jpg
http://www.boverket.se/Vagledningar/PBL-kunskapsbanken/Bevakning-av-rattsfall/

 

 

 

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *