Internationellt

Svenska flervåningsbyggnader av trä

Svenska trähus på väg till Colombia!

En container har redan lämnat Göteborg och anlöpt Cartagena vid Karibiska sjön. På slingrande bergsvägar letar sig innehållet vidare till Medellín, 1 500 meter över havet. Där, i den eviga vårens stad, kommer 20 000 besökare att få chansen att bekanta sig med innovativt träbyggande. Många kommer nog som jag att börja vrida på byggnaderna i trämodellen och rikta in husen så att de får bästa solbelysning och lokalklimat. Sveriges Träbyggnadskansli är på plats och kan berätta om hur vi bygger med trä i Sverige – om hållbart och ansvarsfullt skogsbruk, återplantering, innovativa lösningar, industriellt byggande, miljövänlig logistik och sunda och trivsamma boendemiljöer.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *