Aktuellt

Nätverket för mindre bostäder möttes i Stockholm

Den 26 mars var jag på möte med nätverket för mindre bostäder. Vi hade en jättebra dag med två studiebesök som SSSB arrangerade. SSSB står för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, deras Vd Chris Österlund med personal guidade oss på dels Lappkärrsbergets nya experimenthus (på bild ovan) och så var vi på Idun, i centrala Stockholm, Norra Stationsgatan där man har ett studentboende för så många som 650 studenter, mitt i stan! Efter lunch fick vi en bild av hur marknaden för små bostäder kan se ut av Malin Hart Randes på Veidekke Bostad. Anders Flodin på KI Housing berättade om hur de arbetar med att erbjuda forskar- och studentbostäder på Solna Campus. Dagen avslutades med föredrag och frågestund då Boverkets rättschef Yvonne Svensson och sakkunnig BBR, Ingrid Hernsell, tog oss igenom lag- och regelförändringar som är på gång. Boverkets Maria Petersson som leder nätverket sammanfattade dagen och bjöd in oss till nästa möte i augusti. Vill du ansluta dig till nätverket – maila mig!

hans.gustafsson@boverket.se

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *