Internationellt

Det är engagerade personer som gör skillnad!

Hemligheten med framgång är, att man ska omge sig med rätt personer! Detta urgamla recept är lika sant som svårt att koka efter. Ty för att hitta de rätta personerna krävs nämligen inte bara talang och skicklighet, utan också tur och särskilt gynnsamma omständigheter.

Det kan tyckas vara lite djärvt, att skriva en utsaga om något som ännu inte ägt rum. Men det finns tillfällen då detta bör göras, och ett sådant är nu – inför Sveriges deltagande i World Urban Forum 7 i Medellín, Colombia.

Sverige bygger en utställning på hundra kvadratmeter. Det kan verka lätt för den oinvigde, men när budskap om hur världens städer bäst kan utvecklas ska ges en sammanvägt balanserad och genomtänkt utformning, tekniskt anpassas och sedan skeppas på båt från Göteborg till en hamnstad i Karibien, från vilken den på slingriga vägar ska ledas vidare till ett mässområde halvvägs upp på Andernas sluttning – ja, då inser man att i den kedjan av händelser så krävs det både gott humör och handlag.

Det är detta jag nu vill prisa mina meddrabanter för – utmärkt gott humör och handlag. Sveriges Träbyggnadskansli med Susanne Rudenstam i spetsen och AIX Arkitekter AB med Lars Johansson och hans kolleger Yvan Ikhlef och Ethna McDermott – det är deras engagemang som skapar den viktiga fysiska ramen för Sveriges bidrag i den kommande FN-konferensen och utställningen. TIll deras hjälp har de tagit de lokala goda krafterna El Puente Lab och Cimbrados, som lika engagerat ser till att utställningen byggs upp. I fredags lyfte de containern in igenom ett fönster i den gröna utställningshallen vid Plaza Mayor och nu pågår monterbygget som bäst. Under de fem dagarna 7-11 april skapas här en spännande mötesplats mellan Sverige och Världen. Vilka kommer vi att få träffa här? Följ oss på bloggen och kom med frågor som du vill att vi ska ställa till besökarna.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *