Internationellt

Svensk närvaro noteras i pressen

Fredag morgon, sista dagen för world urban forum i medellin, sitter jag vid frukostbordet på hotellet och bläddrar genom colombianska lokala och nationella tidningar och gläder mig att se Sverige närvarande i pressen.

I El Colombiano står idag Marie Andersson de Frutos, svenska ambassadör, i god kompani när hon deltar i konferensen ” Medellin, una ciudad para la vida” där man kan läsa hennes reflexioner om Medellins stora framfart och vikten av en stark politisk ledarskap.

bild3
El tiempo, fredag den 11 april

I El tiempo kan man läsa om svenska montern i ett inslag om  kreativitet och design i wuf s 9000 kvm, med svenskträ som tema.
bild2

EDU ( Medellin stadsutvecklings kontoret) webbsida

I början av veckan hamnade svenska trä delegationen med ambassadör och svensk konsul i första sidan på EDUs webbsida när vi besökte EDUs direktören Margarita María Ángel Bernal.

bild4

Intresset på svenska montern i medierna har varit påtagligt för vi som har varit vid montern och framfört svenska innovations lösningar. Det har varit mängd intervjuer för tv, radio, tidning och sociala medier från hela världen.

Det gläder mig, och det gläder mig att vi visar oss med tydliga  budskap om svensk hållbart know-how!

Yvan Ikhlef , AIX arkitekter

3

Kommentarer

  1. En mycket väl besökt seminariedag i originell miljö lyfte det svenska deltagandet här i Medellin ännu ett snäpp. Lokala planerare och arkitekter ställde frågor som manar till eftertanke och fick svar från en engagerad publik på de frågor jag ställde. Vi glömmer så lätt varför vi en gång valde att bygga städer där de står i dag.
    Har även lärt mig hur indianerna bemästrade regnvattnets eroderande kraft. Här gäller det att tänka efter före eftersom sluttningarna är brantare än branta. Har även fått en kort lektion i hur grafitti kan användas i utbildningssyfte. Fem fullmatade dagar går nu mot sitt slut.
    Jan Lindholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *