Tillgänglighet

Snart dags för samråd!

Nu jobbas det för fullt inför onsdag nästa vecka och årets andra samrådsmöte med funktionshindersrörelsen!

 

Nu ska vi besöka fantastiska Marinmuseum här i Karlskrona. Den nya – men framför allt världsunika – utställningshallen med ubåtarna Neptun och Hajen hägrar. Utställningshallen har premiär på nationaldagen den 6 juni och öppnar med en heldagsfest på hela Stumholmen.

Vi gör ett studiebesök och därefter kavlar vi upp armarna och avverkar punkterna på dagordningen.

 

Den här gången ska det handla om bland annat tillsynsvägledning för byggnadsnämndens arbete med enkelt avhjälpta hinder, där Boverket samarbetar med länsstyrelserna för att räta ut frågetecknen. Vi ska diskutera översiktsplaneringens betydelse för tillgänglighet och exempel på hur kommuner samverkar med funktionshindersrörelsen. Ovanpå det kommer även tillfälle där vi bett representanterna från funktionshindersförbunden att lyfta fram vad de anser vara goda exempel på samverkan. När har de nått fram till kommunen? Eller, när har deras dialog synts i kommunens beslut och vägledande dokument, planer och liknande?

 

Vi ska välkomna två nya representanter till samrådet:

Gert Månsson från RTP, Personskadeförbundet, är ny representant och därmed en av de tre personer som representerar HSO i samrådet.

Maria Heymowska, samhällsplaneringschef på länsstyrelsen i Stockholms län, är ny representant för länsstyrelserna i samrådet.

 

Allt som allt är det med en viss förväntan man alltid ser fram emot årens tre samrådsmöten.

Men den här gången känns inramningen faktiskt särskilt trevlig!

 

/ Andreas

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *