Boende

Boendedialog. Foto: Cultura Creative

Boendedialog. Foto: Cultura Creative

Hej alla hyresvärdar som ska bygga om!

Idag lägger vi upp en digital vägledning i boendeinflytande vid ombyggnad på Boverkets webbplats. Jätteroligt, tycker vi som arbetat med det här! Det känns väldigt bra att vi nu lyckats landa detta projekt, som inneburit nya utmaningar på flera sätt. Vi insåg snabbt fördelarna med en webbaserad lösning – inte minst möjligheterna att förnya och komplettera materialet efter hand – men det var svårare än vi trodde att genomföra det.

Nu är vi förstås spända på hur vägledningen ska tas emot av er som vi riktar oss till – privata och allmännyttiga hyresvärdar runt om i landet. Några av er har vi haft kontakt med under vägs och vi har också pratat med era intresseorganisationer. – Tack, alla ni som bidragit med råd och underlag!

”Var ute i god tid!” är väl det råd som flest av er har skickat med till sina kollegor. En gemensam erfarenhet, även om tidsperspektivet skiftar. Och inte behöver det ta längre tid heller, har flera av er sagt – själva ombyggnaden kan tvärtom gå smidigare när hyresgästerna har fått vara delaktiga i planeringen.

Vi vill väldigt gärna ha fler inspel från er, till inspiration för andra fastighetsägare. Så hör gärna av er!

Här hittar du vägledningen på Boverkets webbplats.

/Ulrika Hägred, projektledare

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *