Samhällsplanering

Medborgardialog i Trelleborg. Foto: Thomas Larsson, Trafikverket.

Medborgardialog i Trelleborg. Foto: Thomas Larsson, Trafikverket.

Nu är vår vägledning i medborgardialog klar!

Det var med skräckblandad förtjusning vi tog oss an uppdraget att göra en vägledning i medborgardialog. Så mycket som gjorts och sagts och skrivits i detta ämne – vad skulle vi kunna tillföra? Men genom att välja en webbaserad lösning kunde vi bygga vidare på den skatt av material som andra tagit fram. Den vägledning i medborgardialog vid fysisk planering, som vi idag lägger ut på Boverkets webbplats, innehåller massor av länkar till intressanta exempel, dialogstöd och metodtips!

Det sägs ofta att det är så svårt att engagera allmänheten i samhällsplaneringen, men under det här arbetet har jag många gånger slagits av hur många entusiastiska och påhittiga människor det finns bland planerare runt om i landet. Och så roligt det verkar vara att arbeta med medborgardialog! Inte minst att fånga upp häftiga idéer från barn och ungdomar.

Vi hoppas verkligen att Boverkets digitala vägledning i medborgardialog ska ge stöd och inspiration till alla er som jobbar med fysisk planering eller planering för bostadsförsörjningen i kommunerna. En del av er har hjälpt oss med underlag. – Tack alla ni som bidragit med tips och goda exempel! Hör gärna av er med synpunkter och förslag och ännu fler exempel!

Här hittar du vägledningen på boverket.se.

/Ulrika Hägred, projektledare

4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *