Samhällsplanering

Nordiskt Forum 2014 Dag 1 – Boverket arbetar för Jämställda offentliga miljöer

Med en riktig rivstart inleddes Nordiskt Forum 2014 i Malmö www.nf2014.org. Kön i entrén nådde genom hela lobbyn ut på gatan under de första timmarna då dörrarna öppnades. 6000 förköpta biljetter.

Och mitt i allt detta har Boverket sin monter (D6) där vi berättar om utvecklingsarbetet Tryggt och Jämställt  och om stödet för Jämställda offentliga miljöer.

Entrén till Nordiskt forum, med långa köer

Entrén till Nordiskt forum

Montern är uppbyggd kring en stor karta över Malmö stad. Besökarna får markera på kartan var de upplever en trygg/otrygg plats eller ett tryggt/otryggt område eller promenadstråk. En numrerad klisterlapp markerar stället på kartan, och bredvid kartan hänger ett stort pappersark där besökaren beskriver platsen – och vid tillfälle föreslår en förbättring av den byggda miljön.

Detta knyter an till inspirationen i det material vi delar ut, men även berättar om i små, korta 5-10 minuter föreläsningar i montern.

Boverkets färdigställda monter ut kvällen innan premiären

Så här såg Boverkets färdigställda monter ut kvällen innan premiären

Det som uppskattas mest – och som varit viktigast i montern – har varit kartan. Den gör det konkret och påtagligt när vi diskuterar jämställdheten i den offentliga miljön.

Boverket håller flera kort-korta föreläsningar i montern varje dag.

Boverket håller flera kort-korta föreläsningar i montern varje dag. Här tar Mikael Nilsson emot besökare.

Nu är den första dagen över och vi ser fram emot kommande, intensiva dagar.

Kom och prata jämställda miljöer!

/ Andreas Johansen (med Mona Johansson-Rapp, Kerstin Hugne, Karin Bengtsson, Melinda Höglind, Mikael Nilsson och projektledare Kerstin Andersson i monter D6)

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *