Samhällsplanering

Kartan och besökare

Dag 2 på Nordiskt Forum 2014 – Stort intresse för jämställda miljöer

Precis som gårdagen, dag 1 av 4 här på denna unika tillställning, var kartan i Boverkets monter en riktig publikmagnet. En vanlig fråga i utformningen av en monter är förstås ”Hur får vi folk att stanna till och prata?”. Folk dras helt enkelt till stora kartor över något de har en relation till, och Malmö stad visar sig vara ett tacksamt och engagerande ämne!

Dag 2 har det redan placerats ut mellan 60-80 pluttar på kartan!

Redan under dag 2 har det placerats ut 60-80 pluttar på kartan.

Men kartan är förstås medlet för att nå målet – att berätta om utvecklingsarbetet Tryggt och Jämställt och om stödet för jämställda offentliga miljöer! Vi har haft många intressanta diskussioner under dagen.

Några med besökare som till och med redan sitter på färdiga projektplaner de kan använda stödpengarna till. Andra har varit starkt positiva till möjligheten, och tagit till sig att stödet trots allt delas ut under 3 år framöver. Har man inte ett färdigt projekt finns det alltså tid att skapa ett…

Imorgon går vi in på dag 3, och jag förutsätter att det kommer vara ett lika livligt vimmel imorgon som det varit idag.

Entréytan med den stora rosa mattan är en träffpunkt för många.

Entréytan med den stora rosa mattan är en träffpunkt för många.

Kom och diskutera jämställda offentliga rum med oss!
/ Andreas Johansen (med Mona Johansson-Rapp, Kerstin Hugne, Karin Bengtsson, Melinda Höglind, Helena Klintström och projektledare Kerstin Andersson i monter D6)

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *