Samhällsplanering

700 personer pratar bygglov i Uppsala

Just nu är vi en grupp från Boverket som deltar som såväl föredragshållare som publik på FSBS utbildningsdagar i Uppsala. FSBS är föreningen bygglovsgranskare och nämndsekreterare och i år firar föreningen 40 år och har sin årliga konferens i Uppsala. Ca 730 deltagare är här från ett stort antal kommuner från hela landet för att lyssna på nyheter inom deras arbetsområde, vad som är på gång, sätt att tänka och arbeta och för att få inspiration. Vi från Boverket har bland annat pratat om lagförändringar och regeringsuppdrag, nya allmänna råd om planbestämmelser, ändringar i BBR samt frågor som uppkommit med tanke på de nya lovbefriade åtgärderna.

foto: Klara Falk

Paneldebatt med bland annat Yvonne Svensson ifrån Boverket.

Förutom det som deltagarna får med sig från föreläsningarna så lockar nog minst lika mycket möjligheten att träffa kollegor från andra kommuner för att diskutera hur de jobbar och vilka frågor som är knepiga för dem. Att döma av de samtal som man snappar upp i köerna till rulltrappor, fikabord och damtoaletten är det många som tar den möjligheten.

I övrigt är Uppsala vackert i såväl sol som dimma, lite svårare bara att undvika alla cyklister i morgondimman!

/Klara Falk

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *