E-förvaltning

Kaplan vill satsa på digitala lösningar för ökat bostadsbyggande

Mehmet Kaplan talade på Internetdagarna den 25 november. Då försäkrade han att trots att det på hans kort står bostads- och stadsutvecklingsminister, så är han även it-minister.

Under talet lyfte han hur viktigt det är med digitalisering. Det är enligt Kaplan viktigt för att skapa ett öppnare och mer tillgängligt samhälle där offentlig sektor kan möta näringsliv, civilsamhälle och medborgarna.

Även om många myndigheter har utvecklat bra e-tjänster så är det fortfarande alltför många människor som trillar mellan stolarna och tvingas springa mellan olika myndigheter på olika nivåer för att till exempel kunna bygga sitt hus

Regeringen har som förslag i budgeten att satsa 45 miljoner kronor per år under de närmaste fyra åren, för att snabba på utvecklingen av nya e-tjänster inom framför allt fem områden där digitala lösningar för ökat bostadsbyggande är ett.

Med satsningen vill regeringen sätta användaren i centrum. Om tjänsterna är lätta att använda kommer de också att användas av fler.

Hela talet hittar du här.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *