Tillgänglighet

Nytt år och nya möjligheter!

Just nu är det bråda dagar hos oss på Boverket eftersom vi snart ska fatta beslut om vilka kommuner som kommer få stöd till att inventera tillgängligheten i sina flerbostadshus under 2015. Och det är verkligen positivt! Vi har fått in många och ambitiösa ansökningar och ser med spänning fram emot att ta del av det kommande arbetet med deras inventeringar.

Samtidigt har vi 16 kommuner runt om i landet som sedan sommaren 2014, då de fick ekonomiskt stöd av Boverket till att inventera tillgängligheten, inventerat eller håller på att inventera just nu. Vi ser givetvis med spänning fram emot att ta del av resultaten även därifrån.

Det vi har sett hittills är att det finns ett stort intresse bland kommuner och fastighetsförvaltare att inventera tillgängligheten bostadsbeståndet. Vi ser inte att det är ett intresse som måste svalna när Boverket inte längre delar ut stöd för att genomföra inventeringen. Viljan och kunskapen finns i fler kommuner nu än tidigare. Hjälp och stöd varandra och dela med er av era erfarenheter så fler får nys om värdet av en inventering av bostadsbeståndet.

Så, inom kort kommer vi publicera vilka kommuner som får ekonomiskt stöd under 2015. Är du inte en av dem, men ändå vill komma igång, tveka inte att höra av dig till oss eller någon av de kommuner som fått stöd under 2014 eller som kommer få under 2015 så kan vi ge råd på vägen.

Det är ett nytt år med nya möjligheter – Ta chansen!

/Hanna

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *